Húsvét Nagybányán

2015.05.10. 13:10 - Slow Food Central Budapest

Címkék: húsvét piac erdély bárány nagy nagybánya paprika medvehagyma slow food tárkony csalán sóska boglárka bárányfejleves tojásfestés töltött bárány orda városi kert komlórügy

Erdélyben a húsvéti bárány körüli rituálé része az élő hagyománynak. Mi is veszünk egy-két bárányt a bárányboltból. Attól függően, hogy korai vagy késői húsvét van, kisebbek vagy nagyobbak - úgy 8 kg körül. Így érkezett haza a bárány.Piacozás - kevésbé…

Magok - és egy recept

2015.04.18. 09:43 - Slow Food Central Budapest

Címkék: mád slow food babérlevél magcsere lófogú futóborsó tehénborsó laposborsó folyamatos konferencia

Magok.Mert a slow food alapja a helyi - helyben termesztett, készített, eladott élelmiszer. Reinics Ritánál és Füssi Nagy Szabolcsnál a Sárospatak melletti (Apróhomok) tanyájukon eddig csak nagyon finomakat ettem. Önellátásra törekedő gazdaságukban kíváncsi voltam a magokra még a…

A március végi kert

2015.04.11. 22:01 - Slow Food Central Budapest

Címkék: mád kert slow food budaházy pince

Egy kis trükkel egész télen termesztettem főznivaló és salátánakvaló leveleket. Mostanában viszont alig tudok lépést tartani a kerti történésekkel, minden nap újabb meg újabb növény bújik kik - vagy magától, vagy mert ültettem-vetettem.Ez a mai ünnepi levélkollekció. A…

Csigaszer

2015.04.04. 08:41 - Slow Food Central Budapest

Címkék: étel főzés mád kert slow food budaházy pince

A mádi Budaházy Pince kertjét művelem vegyszermentes, permakultúrás és egyéb bio módszerekkel, folyamatosan kísérletezve. Azért, hogy a legfinomabb alapanyagokat használhassuk főzéshez magunk és a vendégeink számára. Lehet, hogy kicsit erős ez a téma kezdetnek. Biodinamikus…

A mangalica története

2015.03.23. 07:34 - Slow Food Central Budapest

Címkék: slow food mangalica rendek ökogazdaság

Filmrendező: Melocco Anna Március 12-én Budapesten az Uránia Moziban néztük meg a filmet férjemmel, melyre a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete hívott meg                                                           A mi…

Slow Food és slow kultúra a Rendek Ökotanyán

2015.03.14. 17:26 - Slow Food Central Budapest

A 17-18 éves fiatalok Budapestről érkeztek hozzánk a puszta közepére. Köszöntöttem őket. Tetszett nekik, hogy csinosnak, fiatalnak, okosnak neveztem meg mindannyiójukat a köszöntőben, hogy valaki még véletlenül sem sértődjön meg. Ezek a jelzők később be is…



süti beállítások módosítása