Egy kis trükkel egész télen termesztettem főznivaló és salátánakvaló leveleket. Mostanában viszont alig tudok lépést tartani a kerti történésekkel, minden nap újabb meg újabb növény bújik kik - vagy magától, vagy mert ültettem-vetettem.
Ez a mai ünnepi levélkollekció. A gargouillou-ban 35 alkotóelemet számoltam, de lehet, hogy valami így is kimaradt. Van benne kerti, gyom- és vadnövény, virágok, zöld fűszerek.

Ezek a téli salátaágyak pár hete - épp kitakartam őket. Készültem az első saját biodinamikus csigaszert kipermetezni.

A téli ágyások közelről:



Magától kikeltek és évelők:
Keserű levelek a jó emésztéshez

A snidling mindjárt virágzik

Lestyán

Lila laboda

Rebarbara

Magától kelő saláta. Rengeteg mángold és laboda is jön magától.

Ezt a kollekciót rövid pároláshoz és fűszerezéshez szedtem: hagyma, kínai és toszkán kelhajtás felmagzás előtt, sóska, spenót, mángold, kakukkfű, izsóp, édeskömény, petrezselyem, fokhagyma, csabaíre, tárkony

Az idei vetésből:
lóbab

csicseriborsó

fokhagyma

koloncos legyezőfű - a kert elvadítási programjának egyik szereplője (a fekete nadálytő, cickafark és a ligetszépe mellett)

az éjszakai őrjárat képei - meztelen csiga nagyon kevés volt, de hideg is volt éjjel


A földről felemelve a tekintetet: a gyümölcsfák duzzadó rügyei vagy virágai:
cseresznye

meggy

szilva

sárgabarack

Kácsárdon szedett komlórügyet ettünk kis mángolddal és csalánnal

ez is begurult Kácsárdon: Balla Enikő ó(kecske)sajtja, amit bonbonként szopogatunk

Bartha Gabó
