Lilahagymamártás

2013.03.26. 18:57 - Slow Food Central Budapest

Címkék: recept lilahagyma furmint február furmint vacsora slow food central budapest lilahagymamártás

A pénteki Furmint Vacsora egyik fogásához készült ez a szósz. Közkívánatra küldöm, készítsétek el!

Hozzávalók:
- 8 közepes fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 1 ek balzsamecet
- 2-3 ek száraz fehérbor
- kacsa szaft
- 10 dkg aszalt szilva
- só, bors

A felezett lilahagymákat és a fokhagymát a kacsacombokkal együtt sütöm. (A combok a kacsazsíron túl mézben, borban és fűszerekben sülnek.) Ha már a hagyma leveleire esik, kiveszem és a fokhagymával együtt turmixgépbe teszem. Hozzáadom a mézet, a bort, a balzsamecetet, az aszalt szilvát, némi sót és borsot (de utólag még ízesíthetem) és néhány kanállal a kacsa ízletes szaftjából.

A bor és a zsiradék adagolásával lehet szabályozni a mennyiséget és a mártás sűrűségét. Melegen adom a kacsacomb és néhány levél lilahagyma mellé szószként.

Papp Niki

A bejegyzés trackback címe:

https://slowfood.blog.hu/api/trackback/id/tr615174227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása