Bodzavirág szirup (bodzaszörp), régi recept

2011.05.04. 13:39 - gasztrocsirip

Címkék: recept bodza szörp

Mária Thun, a vetési naptár kiadójának családi receptje

Szedjünk 1300 g bodzavirágot lehetőség szerint a vetési naptárban jelzett virág napon, tegyük egy 10 l-es fazékba (kerámia a legjobb). 4,5 l vizet, 4,5 kg cukrot és 700 g frissen préselt citromlevel felforralunk és ráöntjük a virágokra. 24 óráig állni hagyjuk majd egy konyharuhát átszűrjük, még egyszer felforraljuk és rögtön üvegekbe töltjük, amelyeket azonnal lezárunk. Hűvös, sötét helyen tároljuk, ízlés szerint hígítva fogyasztjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A receptet a Slow Food Tokaj vezetője osztotta meg velünk, köszönjük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://slowfood.blog.hu/api/trackback/id/tr212877059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.