Magok - és egy recept

2015.04.18. 09:43 - Slow Food Central Budapest

Címkék: mád slow food babérlevél magcsere lófogú futóborsó tehénborsó laposborsó folyamatos konferencia

Magok.Mert a slow food alapja a helyi - helyben termesztett, készített, eladott élelmiszer. Reinics Ritánál és Füssi Nagy Szabolcsnál a Sárospatak melletti (Apróhomok) tanyájukon eddig csak nagyon finomakat ettem. Önellátásra törekedő gazdaságukban kíváncsi voltam a magokra még a…

A március végi kert

2015.04.11. 22:01 - Slow Food Central Budapest

Címkék: mád kert slow food budaházy pince

Egy kis trükkel egész télen termesztettem főznivaló és salátánakvaló leveleket. Mostanában viszont alig tudok lépést tartani a kerti történésekkel, minden nap újabb meg újabb növény bújik kik - vagy magától, vagy mert ültettem-vetettem.Ez a mai ünnepi levélkollekció. A…

Csigaszer

2015.04.04. 08:41 - Slow Food Central Budapest

Címkék: étel főzés mád kert slow food budaházy pince

A mádi Budaházy Pince kertjét művelem vegyszermentes, permakultúrás és egyéb bio módszerekkel, folyamatosan kísérletezve. Azért, hogy a legfinomabb alapanyagokat használhassuk főzéshez magunk és a vendégeink számára. Lehet, hogy kicsit erős ez a téma kezdetnek. Biodinamikus…